דצמבר
אנחנו כבר בעיצומו של החורף. יכול להיות שהגשמים עוד לא ממש התחילו אבל כבר קר והצמחים לאט נכנסים להאטת הצמיחה של החורף. יש פחות עבודה בגינה.

כללי
השקיה
צריך כמובן לעדכן את הכמויות לפי טבלאות נובמבר דצמבר ובהתאם למצב בשטח. מכיוון שיש עדיין צימוח לא כדאי להצמיא וחשוב להשקות אם יש עצירת גשמים. ביחוד חשוב להשקות את עצי ההדר העמוסים בפרי ואת הצמחים העומדים לפרוח בקרוב או פורחים עכשיו.
כדי לבדוק אם אין מקומות בגינה בהם יצטברו מים בימי גשם חזקים ולדאוג לניקוז. כמו כן רצוי לבדוק לאן הולכים מי המרזבים ואם אינם עושים נזק לקרקע ולצמחים בקרבתם.
עצים
את העצים צעירים כבוגרים צריך להכין לרוחות החורף ולכן אפשר ורצוי לעבור ולראות אם יש ענפים יבשים, חולים, בעלי זוויות לא נכונות וקרובים מדי לחוטי חשמל. אותם נגזום ונמרח משחת גיזום על הפצע. בירוקי עד צפופים נדלל מעט להכנסת אור ואוויר לתוך הצמרת וכדי שהרוח תעבור בקלות. עצים צעירים וכאלו הרגישים לקור כדאי לעטוף את הגזע בחומר לא שקוף כמו יוטה או קרטון.
עצים הנכנסים לשלכת אפשר יהיה לעצב כי השלד ייחשף. עצים העומדים לפרוח בחורף או על ענפים ותיקים כדאי לחכות לאחר הפריחה.
נשירים מותנים כדאי לגזום רק בסוף החורף כי גיזום מעודד צימוח חדש וזה רגיש מאד לקור.
בהדרים יתכנו פירות שנסדקים על העץ. כדאי להוריד אותם מכיוון שהם מושכים מזיקים.
ורדים
הוורדים עדיין פורחים בחלקם ולכן צריך להשקות סדיר. כדאי לחדש חיפוי אבל לא קרוב מדי לתפוח ההרכבה.
כמו כן כדאי בכל פעם שקוטמים פרחים יבשים להוריד קצת בגובה הצמח כדי שהגיזום החורפי לא יהיה מאד עמוק. יש לבדוק חזירים היוצאים מתחת לתפוח ההרכבה ואותם לגזום מיד ועמוק כמה שאפשר.
מדשאה
הדשא כבר מתחיל להיכנס לתרדמה. יש מינים שלא נרדמים אבל גם הם 'מורידים הילוך' בחורף. צריך לדשן דישון סתיו – חורף ולהגביה מעט את גובה הכיסוח. עדיין להשקות כל עוד אין גשמים באופן סדיר .
מדשאות שרוצים לשזרע זה הזמן לעשות זאת. מדשנים, מכסחים נמוך ללא קירקוף ואם יש צורך עושים אוורור ודילול עדינים ואז עושים כמה מחזורי זריעה.
עונתיים בצלים ופקעות
אפשר עדיין לשתול עונתיים ובצלים ופקעות של חורף אביב. בצלים ופקעות לחורף אביב בנוסף לאלו שניכתבו בחודש הקודם אפשר יקינטון, נרקיסים, עריר, וצבעונים. בחלקות גלויות לשמש עם הכנת קרקע טובה של הדברת עשבים והצנעת קומפוסט או הומוס ביד נדיבה.
כדאי לשתול בהדרגה כל שבוע או שבועיים באותה חלקה לקבלת פריחה ארוכה יותר. אם שתלנו צמחים שכבר יש עליהם פרחים כדאי להוריד פרחים אלו כדי לתת לצמח זמן לפתח מערכת שורשים חזקה והרבה ענפים עליהם נקבל אחר כך הרבה פרחים.
זה הזמן לזרוע או לשתול צמחי בר עונתיים או רב שנתיים עשבוניים הנראים במיטבם בחורף אביב. הם גם יקשטו את הגינה וגם נתרום כך על שמירתם שלא יכחדו.
כללי
צמחי מכלים בבית ומחוץ לו זקוקים גם כן לדישון לקראת החורף והגנה מקור אם נמצאים בחוץ. סוקולנטיים וקקטוסים כדאי לכסות ברשתות למנוע נזקי ברד. צמחים המצויים בבית עשויים לסבול מלחות אוויר נמוכה הנוצרת מחימום הבית. יש להעמיד לידם קערות מים או לרסס מדי פעם באוויר סביבם מים.
כדאי להוריד בכמויות המים להשקיה. פעילותם החורף פוחתת ולכן הם זקוקים לפחות מים. כדי לזכור שרוב צמחי העציץ מתים מעודף מים ולא מחוסר.
בגגות כדי לבדוק אם כל הצמחים מעוגנים היטב ולא יפגעו או חס וחלילה יפלו למטה עם הרוחות.
עשבי החורף צומחים בשמחה ויש לעשב כל הזמן ביחוד ליד צמחים קטנים או חדשים להם העשבים מהווים תחרות קשה עד מוות.
ממשיכים לשתול ולזרוע ירקות חורף אביב.
צמחי התבלין שצמחו בקיץ זה הזמן לאסוף עלים וענפים וליבש לשימוש בחורף. עדיין אפשר לשתול צמחי תבלין עונתיים של חורף.
הקמליות מתעוררות לפריחה. יש לדשן ולהשקות היטב.
את כל החומר הירוק שגזמנו כדאי לשים בערמת הקומפוסט. הוא מבשיל מהר יותר עכשיו. כדאי לחדש את החפוי האורגני של הקרקע בכל הגינה והקומפוסט מצוין לכך. צריך לא להצמיד את החפוי לגזעים כדי למנוע ריקבון.
אפשר כבר למצוא במשתלות צמחים לשתילה כחשופי שורש ומי שרוצה לעשות ריבוי בעצמו זה הזמן לריבוי צמחים מעוצים מענפים מעוצים ערומים. גוזמים בהתאם למין הצמח ושמים ישר באדמת שתילה בעציץ באוויר הפתוח ובשמש.
שתילה
מדשאות שרוצים לשזרע זה הזמן לעשות זאת.
זה הזמן לזרוע או לשתול צמחי בר עונתיים כמו תערובות הזרעים המכילים כרמלית, דרדר, פרגה ותורמוסים. או רב שנתיים עשבוניים הנראים במיטבם בחורף אביב כמו- בולבוסן, חפורית, כריך .
ממשיכים לשתול ולזרוע ירקות חורף אביב.
לשתול – כרוב סיני ואדום ולבן, כרובית, סלרי עלים ושורש, מלפפון, חסה, מנגולד, בצלים, תפ'א, בטטה, דלעת.
תבלינים – זעטר ( אזוב ), כרויה (קימל ), בן חרצית, כוסברה, שמיר, שומר, מליסה, ער ( דפנה ), רוזמרין, רשאד, לענה ( שיבה ).
לזרוע – פול, שעועית, סלק, כרוב סיני ולבן, גזר, חומוס, חסה, בצלים, פטרוזיליה, אפונה, פלפל מתוק וחריף, צנון,
תרד, קישוא, תות שדה ולפת.
אפשר כבר למצוא במשתלות צמחים לשתילה כחשופי שורש