
טיפוס: בן שיח, עשבוני
תאור
צמח הריחן, הידוע בשמו בזיליקום, הוא צמח תבלין עונתי של קיץ. הריחן רגיש לקור ולקרה ולכן בגינה קשה לו לשרוד את החורף ברוב המקומות בארץ ,יש לשתול אותו בשמש מלאה או חצי יום שמש ולספק לו השקיה רבה וסדירה. אם נשתל בעציץ בית צריך להניח במקום מואר וחם ולהחליף את השתיל הישן בחדש ורענן בכל פעם שהוא נחלש וכך ניתן לגדלו כל השנה.
טעמו וריחו משתנה (בהתאם לזן) בין חריף למתוק ועד לימוני. הסוג ריחן כולל לא פחות מ-60 מינים, בהם הריחן האיטלקי הנפוץ והמוכר, וגם פרסי, ענק, סגול, קדוש, יווני, לימוני ועוד. יש זנים ננסים ויש זנים שיחיים היכולים להגיע עד לגובה של 1.5 מ'.הריחן פורח בחודשי הקיץ בשיבולי פריחה לבנות או סגולות או ורודות וזקופות (לפי הזן). הפריחה נאה ביעילות בינונית ומושכת דבורים. אם מגדלים את הריחן בשביל העלים לכן מומלץ לקטום את הפריחה על מנת להאריך את חיי הצמח. הזן 'מג'יק מאונטיין' הינו עמיד ביותר וגדול מימדים (קוטרו כמטר). מג'יק מאונטיין פורח ביעילות גבוהה כמעט כל השנה והעלים שלו מעט מחוספסים יותר ומתאימים יותר לבישול.
עלי הריחן ביצניים, חלקים ומבריקים לרוב בירוק רענן .יש זנים סגולים המשמשים גם לגיוון עלווה וגם למאכל. יש זנים קישוטיים שהגבעולים בצבע ארגמן .יש זנים זקופים ויש קומפקטיים וכריתיים המשמשים גם כתוחמי ערוגה.
למה דווקא אני?
צמח תבלין חובה בכל מטבח- בזיליקום, פריחה ועלים קישוטיים
קצב צימוח: מהיר